ALF

International

VRF Airconditioning

Spelen met energie

Het VRF-airconditioningsysteem maakt het mogelijk om binnen één systeem te spelen met de energiestromen in een pand.

Voor toepassing van hoofdverwarming en comfortkoeling kan het VRF-airconditioningsysteem gelijktijdig koelen en verwarmen. Hierbij wordt de onttrokken energie uit een gekoeld vertrek gebruikt om een ander vertrek te verwarmen.

Door de vele toepassingsmogelijkheden kan de energie binnen het systeem ook gebruikt worden voor de opwekking van warm tapwater, verwarming van een luchtgordijn of het opwekken van warm en koud water voor bijvoorbeeld een vloerverwarming.

Doordat het VRF-airconditioningsysteem een optimale energiebalans uit een pand kan halen behoort dit systeem tot de meest energiezuinige en duurzame klimaatsystemen die in de markt te verkrijgen zijn. Door de warmtepomptechniek is geen gasaansluiting voor het pand benodigd.

Hierdoor kan een forse reductie van de CO2-uitstoot behaald worden. Door gebruik te maken van groene stroom, is het systeem zelfs grotendeels CO2-neutraal.

Warmtepompen

De warmtepomp heeft een zeer gunstig energieverbruik. Hij is in staat om een vier- tot achtvoudige hoeveelheid nuttige energie uit de buitenlucht te onttrekken. Met andere woorden: met 1kW elektrische energie kan 4 tot 8 kW nuttige energie worden gegenereerd om het pand te koelen en te verwarmen.

Een warmtepomp haalt zijn energie uit een bron met laagwaardige energie. Deze bron kan zowel buitenlucht als water zijn.

Het systeem

Buiten staat het warmtepomp(en) gedeelte. Binnen het pand heeft men diverse mogelijkheden om de verschillende ruimtes te verwarmen of te koelen.

 

Zo kan men diverse combinaties maken met wand-, plafondonderbouw, cassette-, kanaal- en vloerairconditioningsunits. Maar ook luchtgordijnen, warmwaterpunten, vloerverwarming, verseluchtsystemen en luchtbehandelingkasten kunnen hierbij gebruikt worden.

Op eenvoudige wijze kan de totale klimaatbeheersing centraal via een PC beheerd worden. Het systeem kan werken met trendanalyses, jaarplanning en overige installatieonderdelen zoals keycard-lezers, etc.

Meerdere gebouwen beheren met VRF-airconditioningsystemen kan via eenvoudige Internet Explorer-bediening. De centrale regeling kan maximaal 50 VRF-airconditioningssystemen beheren. Via de webbrouwser kunnen alle benodigde gegevens via het internet gehaald en verstuurd worden.

Een aan te vragen brochure kan u meer informatie geven over het gebruik van een VRF-airconditioningsysteem.